FANUC lanserar ny trådgnist modell!

Inlagt den i kategorin Övrigt.

Robocut C400iC

I dagarna har de första Trådgnistarna av modell Robocut C400iC och C600iC levererats.

Dessa ersätter de tidigare C400iB samt C600iB. Den större modellen C800iB lever kvar i oförändrat utförande.

I den nya CiC serien har ledorden varit Hastighet och Precision. För att möjliggöra den högre precisionen har maskinstativet gjorts betydligt kraftigare och stabilare. C600iC t.ex. är hela 600 kg tyngre än sin föregångare. Givetvis har även dessa inbyggd temperaturstabilisering.

På generatorsidan har det även hänt en del med nya snabbare teknologier där man med hjälp av den nya generation iPulse 3 kan åstadkomma finare ytor med förre antal snitt. Även precisionen vid konkörning har förbättrats avsevärt.

En hel del utveckling har lagts ner har för att ännu mer minska tid för underhåll, reducera antal delar samt ytterligare förbättra tillförlitligheten. Bland annat är den tidigare mekaniska ”Tension Sensorn” ersatt med ett system där servomotorerna till trådmatning och trådbroms kontrollerar detta.  Maskinerna har även försetts med ythärdat maskinbord vilket tidigare varit tillval.

Även CAM programmet Robocut CAMi har utvecklats till att nu även stödja indexering av styrt rundbord mm.

Robocut C600iC

Maskiner för omgående leverans finns nu på lager i Sverige och Luxemburg. För mer information kontakta Jan-Anders Johansson. Tel. 070-669 60 04. Epost. info@starservus.se